Božićnica za svih 1340 zaposlenika KTC-a iznosit će 2000 kuna po zaposleniku. Bit će isplaćena u novcu s isplatom osobnog dohotka za studeni, dakle 15. prosinca ove godine.

Istražili smo stoga kakva je situacija u ostalim trgovačkim centrima koji djeluju u ovoj regiji.

U Konzumu, koji je dio najvećeg hrvatskog trgovačkog koncerna, Agrokora zaposlenici će dobiti 1500 kuna božićnog dara. Kako javljaju iz te Kompanije uložili su više od 35 milijuna kuna u nagrađivanje svojih zaposlenika koji uz spomenute božićnice dobivaju i do 600 kuna dara za djecu.konzum

– Sporazumom je dogovoreno 50 posto povećanja božićnice, što znači isplatu od 1500 kuna božićnice za zaposlenike Agrokora u Hrvatskoj. Dogovorom je i potvrđen dar za djecu u iznosu do 600 kuna za svako dijete, kao i poklon paketi i prigodne božićne predstave za više od 9000 djece – javljaju iz Agrokora.

Slično je i u Kauflandu. Kako su javili iz te tvrtke, ove godine su i oni odlučili povisiti božićnicu za 50 posto, što znači da će njihovi zaposlenici dobiti božićnicu u iznosu od 1500 kuna.

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

– Kako bi svi naši zaposlenici imali mogućnost prigodno darivati svoju djecu za Sv. Nikolu, plaću za studeni isplatit ćemo već 5. prosinca ove godine, a uz plaću za studeni bit će isplaćena i nagrada od 200 kuna za svako dijete do 15 godina koje je prijavljeno na poreznoj kartici – rekla je Marija Franić, voditeljica Službe korporativnih komunikacija. Dodala je kako će svi njihovi zaposlenici dobiti i prigodni božićni poklon paket te će za sve biti organizirana božićna zabava.

– Ove godine smo odlučili razveseliti djecu naših zaposlenika pa ćemo tako u svim poslovnim područjima organizirati darivanje za Sv. Nikolu – kazala je.

Iz Lidla su na naš upit odgovorili kako su podaci o božićnicama poslovna tajna pa nam iste ne mogu dostaviti, dok (za sada) iz Peveca, Plodina i Spara nema odgovora.

Inače, prema istraživanju HUP-a 26 posto tvrtki je kazalo da neće povećati ovogodišnje božićnice jer su ranije isplanirali budžete za tekuću godinu.

Podsjetimo, Vlada je uredbom omogućila poslodavcima od 1. prosinca radnicima isplate “13. plaću”. Dosad se oporezivao iznos veći od 2500 kuna, dok će se sada neoporezive biti božićnice, regresi i nagrade do 7500 kuna.

go/prigorski.hr