ISTRAŽILI SMO Kada će u Koprivnici opet biti dostupne maske za lice i koliko će koštati?

12. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ISTRAŽILI SMO Kada će u Koprivnici opet biti dostupne maske za lice i koliko će koštati?

Foto: V. Štefanek/prigorski.hr


I prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu pandemiju koronavirusa već nekoliko tjedana u Koprivnici se ne mogu kupiti zaštitne maske za lice.

Provjerili smo kakvo je stanje danas u koprivničkim privatnim i javnim ljekarnama te od pet ljekarni koje smo obišli ni jedna nije imala zaštitne maske. Neke ljekarne su zbog čestih upita na svojim vratima stavili i upozorenje da nemaju maski.

S obzirom na globalnu potražnju za maskama čije su cijene otišle u nebo, naime prema zadnjim informacijama cijena kutije maski je 350 kuna za 50 komada, odnosno sedam kuna za jednu masku, građani sve više posežu za kupovinom preko interneta.Prije pandemije koronavirusom cijena maske bila je 30 do 40 lipa što je povećanje od čak 1600 posto!

S obzirom na nestašicu ovog nekad jeftinog medicinskog artikla za komentar smo se obratili Ljekarnama Koprivnica koje su nas obavjestile kako zaštitnih maski još jedno vrijeme neće biti u Koprivnici.

– Veledrogerije nemaju trenutno dostupnih količina zaštitnih maski na lageru pa smo iste naručili od Udruge URIHO. Rok isporuke je 15 dana. Nabavna cijena maske će biti oko 5,62 kuna plus marža – odgovorili su nam iz Županijskih ljekarna.

Prema još neslužbenim informacijama doznajemo da će do kraja ožujka u Koprivnici opet biti dostupne zaštitne maske i koštat će oko 7 kuna.

mm/prigorski.hr

Facebook Comments