Turistička zajednica područja Dravski peski osmislila je novi turistički proizvod gdje će turisti i posjetitelji imati priliku upoznati se s nekim od najzanimljivijih povijesnih činjenica tog područja. U prvoj fazi projekta nabavljeno je jedanaest info tabli koje će biti postavljene na području sve četiri općine u sastavu TZ područja Dravski Peski na ukupno jedanaest lokacija, a postavljanje istih je predviđeno za sljedeći tjedan.

Info table napisane su na hrvatskom i engleskom jeziku, a osim teksta na njima se nalazi po nekoliko slika teme o kojima se govori. Nekeod tema su povijest Ferdinandovca, Kloštra Podravskog, Kalinovca i Podravskih Sesveta, obrana od poplava, povijesna nalazišta, Blaž Lenger, Ivan Lacković Croata, Zavičajni muzej u Kalinovcu, Gorbonok…

260499541_271001211669544_8862559787091422733_n

Sljedeće godine u planu je da se na temelju tih info tabli trasira nova biciklistička ruta kojoj će glavna tematika biti povijest te će po tome biti jedinstvena u ovom dijelu kontinentalne Hrvatske. Izraditi će se i gpx zapis rute koja će se implementirati unutar mobilne aplikacije Explore Dravski Peski te će tako svi imati i GPS navođenje po rutama i moći vidjeti kako stići do sljedeće točke ili neke od atrakcija tog područja. Aplikacija je na hrvatskom i engleskom jeziku, a dostupna putem Google playa i App storea.

Izraditi će se i turistička karta sa svim lokacijama gdje će info table biti postavljene te turističkim ponudom područja. Dužina rute biti će oko 50 km.

primjer jedne od info tabli

Također je u planu proširenje na još nekoliko info točaka kao i označavanje navedene rute.

Projekt je apliciran je i odobren na Javnom pozivu za dodjelu financijske potpore inicijativama i razvoju turističkih proizvoda za sustav Turističkih zajednica na području Koprivničko – križevačke županije koji je raspisala Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.