Inženjerke građevine u križevačkom Radniku sjajno rade svoj posao

20. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Inženjerke građevine u križevačkom Radniku sjajno rade svoj posao


Građevinski inženjeri planiraju i nadziru izgradnju različitih objekata. To mogu biti objekti niskogradnje (ceste, željezničke pruge, tuneli, mostovi), hidrogradnje (luke, brane, hidrocentrale, kanalizacije) i visokogradnje (stambeni i industrijski objekti). Sudjeluju u svim fazama nastajanja objekta.

U samom početku izgradnje objekta, s obzirom na mjesto građenja, materijal i novac, definiraju tehnologiju građenja i rješavaju probleme u izvođenju radova.

Nakon toga statičkim proračunima provjeravaju i dokazuju sigurnost i stabilnost objekta. Na kraju sve zamisli prikazuju u detaljnom nacrtu.
Radno mjesto inženjera građevine određeno je i stupnjem naobrazbe.

Inženjerka građevinske tvrtke Radnik Valentina Valent zadužena je za sva veća gradilišta u Prigorju. Nakon dovršetka Trga Stjepana Radića u Kalniku, Valentina je zadužena za gradilište Dječjeg vrtića u Svetom Petru Orehovcu.

Doznajemo kako je inženjerka bila godinu dana na gradilištu u Malom Lošinju, a križevački Radnik, između ostalog, poznat je po još nekoliko inženjerki na gradilištima diljem Hrvatske.

Facebook Comments