Uoči utakmice protiv Zadra, MVP Hrvatske – Taveion Hollingsworth govori o svom dolasku u Hrvatsku, o prvim dojmovima, ekipi I naravno košarci.

• Kakvi su Vam prvi dojmovi o Hrvatskoj, Dubravi, klubu i suigračima?

Taveion Hollingsworth

Iako je cijeli prvi tjedan po mom dolasku u Hrvatsku padala kiša moji suigrači su mi zaista olakšali i osvijetlili moje prve dane ovdje. Zaista imamo sjajnu atmosferu u timu i ekipa je strpljiva samnom i mojom prilagodbom te sam im zaista zahvalan što su mi tolika potpora. Trener I cijeli klub su zaista susretljivi i mogu reći da je klub i više nego poticajan za suradnju i mlade igrače.

I naravno, hrana, mada sam jako izbirljiv sve šta sam probao je bio odlično.

• Kakav je osjećaj biti najbolji MVP u Hrvatskoj?

Osjećaj je odličan no isto tako ne zanosim se time jer sezona još nije gotova i znam da imam još mnogo toga za postići i ostvariti, kako ja tako i ekipa.

• Tko Vam je uzor i što po tvom mišljenju čini uspješnu sezonu jedne momčadi?

Kyrie Irving je moj uzor i netko poput koga želim biti. Uspješnu sezonu jedne momčadi, pogotovo nove, poput Dubrave čini kemija ekipa i zajednički napori da postignemo što bolje rezultate kao momčad.

• Koji su tvoji osobni ciljevi u košarci i što po tvom mišljenju čini jednog sjajnog igrača košarke?

Moji osobni ciljevi su da svojom igrom pokažem šta znam i naravno, da se to prepozna. Jedan sjajan košarkaš po meni treba biti timski igrač na kojeg se ekipa može osloniti, koji radi najbolje za ekipu i koji je posvećenog uvijek tome da bude bolji.

• Koja je najbolja stvar po Vama u košarci i kakav ti je prvi dojam o našoj košarci?

Najbolji osjećaj je taj šta mogu raditi ono što volim. Hrvatska košarka je potpuno drugačija nego moja prva sezona u Europi. Puno je više kontakta i trebalo je vremena da se priviknem. Treniram sa igračima sa velikim talentom i svaka utakmica mi je iskustvo više koje me priprema za naredne utakmice.

Orijentiranost na razvoj mladih igrača, brzu košarku i minutaža koju Dubrava daje mladim igračima je nešto što me se je posebno dojmilo i zaista se sjajno osjećam u klubu.