Zagrebački nakladnik Školska knjiga predstavila je u subotu do dobi od 12 godina deset dječjih naslova na svom izložbenom prostoru na Interliberu na Zagrebačkom velesajmu.

Knjige koje smo pripremili, rečeno je, prate razvoj i interese djece prema njihovoj dobi. Za najmlađe tu su prve slikovnice s naglašenim kontrastima koje potiču razvoj djetetova vida i interaktivne slikovnice za razvoj motorike.

Pomno odabrani naslovi najuglednijih svjetskih i domaćih autora, nagrađivane knjige za najbolje ilustracije ili za najbolje tekstove te vrhunski prijevodi i briga za jezik čine ove knjige pouzdanim izvorima za djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje na zajedničkom putovanju u svijet priča, umjetnosti, znanosti i tehnologije, istaknuto je na predstavljanju.

Predstavljeni su serijal edukativnih i interaktivnih slikovnica nadahnutih filmovima o Harryju Potteru, LEGO knjižice s edukativnim aktivnostima – serijal Harry Potter, Ninjago, City i Star Wars.

Školska knjiga predstavila je knjige Neila Packera “Jedan i jedinstven”, Piotra Socha i Monike Utnik-Strugała “Higijena – Živopisna povijest čistoće i nečistoće”, Liz Pichona “Ratovi cipela”, Veljka Barbierija “Kuharica za male čarobnjake”, Sandrine Andrews “Mali Monet”, “Mali van Gogh”, “Životinje”, Jessice Courtney Tickle “Orkestar priča priču – Učim svirati”, Eleanore Levenson i Paula Bostona “Svijet politike – 100 stvari koje je dobro znati” te Riz Reyes i Sare Boccaccini Meadows “Sadi – Dječji vodič za biljke i kako ih saditi”.

Knjiga Veljka Barbierija “Kuharica za male čarobnjake” je, kako je istaknuto, bajkovita knjiga s receptima u kojoj su priče, legende i bajke neizostavan sastojak kuharske čarolije.

U knjizi Eleanor Levenson i Paula Bostona “Svijet politike – 100 stvari koje je dobro znati” objašnjeni su ključni politički pojmovi djeci i mladima.