Josipa Rimac je 2015. lobirala za ponovni izbor Ivana Turudića za predsjednika Županijskog suda, a on je njoj u vrijeme dok je bila pod istragom zbog nezakonite dodjele triju stanova u Kninu otkrivao podatke iz istrage, piše u utorak Jutarnji list.

Naglasimo, tada još Rimac ne zna da će početkom sljedeće godine DORH obustaviti istragu protiv nje, a optužiti samo državnu službenicu koja joj je dodijelila stanove. Svjedoči to korespondencija iz jednog od zaplijenjenih mobitela Josipe Rimac, koja razotkriva da su sudac Turudić i političarka Rimac bili tijesno interesno povezani, navodi dnevnik.

U kolovozu 2015. predsjednica izborne kampanje HDZ-a Josipa Rimac piše svom bliskom stranačkom suradniku Milijanu Brkiću: “Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja”. Rimac se, naime, u prepisci žali Brkiću da je tih dana dobila uznemirujuće informacije o razvoju istrage protiv nje, ali mu piše i da su te informacije, prema svemu sudeći, netočne, jer ju je Turudić umirio.

“Po mome je ok, ali oči otvorene”, piše Rimac Brkiću. I dok je Turudić nju opskrbljivao informacijama o istrazi pokrenutoj 2014. protiv nje, Rimac zauzvrat 2015. vrlo aktivno lobira da Turudić dobije drugi mandat na čelu Županijskog suda u Zagrebu. “Jesi u uredu samo da ti nešto kažem da ne pišem”, pita u poruci preko Vibera 24. rujna 2015. Josipa Rimac, tadašnja saborska zastupnica i direktorica HDZ-ove izborne kampanje, potpredsjednika te stranke, Milijana Brkića.

“Otiša van”, odgovara joj Brkić i dodaje: “Piši”. A Rimac piše: “Turudić mi posla poruku da Mlakar glasa za njega na vijeću… bira se županijski predsjednik više je kandidata” i pojašnjava: “Mlakar je član vijeća koje bira predsjednika županijskog suda i IT traži njegov glas potporu…….razumeš”.

Naime, 31. prosinca 2015. Turudiću je istjecao prvi mandat na mjestu predsjednika Županijskog suda u Zagrebu. U vrijeme kad se odvija navedena prepiska između ovo dvoje HDZ-ovaca, u jeku je natječaj za izbor novog predsjednika tog suda i Turudić se kandidira za još jedan mandat. Ali nije jedini: na tom natječaju za predsjednika suda natjecalo se još dvoje sudaca, Jasna Smiljanić i Oliver Mittermayer.

Uz Milijana Brkića i Josipu Rimac, kako govore poruke iz toga doba, za Turudićev reizbor na čelo Županijskog suda snažno lobira još jedna osoba, Zdravko Mamić, pišu novinari Jutarnjeg lista Slavica Lukić, Marin Dešković i Željka Godeč.