Inspektori na Kvatriću pozatvarali niz lokala koji su kršili zabranu: Prekršiteljima prijeti kazna od pet tisuća kuna za pravnu te 3 tisuća kuna za odgovornu osobu

21. ožujka 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Inspektori na Kvatriću pozatvarali niz lokala koji su kršili zabranu: Prekršiteljima prijeti kazna od pet tisuća kuna za pravnu te 3 tisuća kuna za odgovornu osobu

Duško Jaramaz/PIXSELL


Počela je velika akcija zatvaranja ugostiteljskih objekata u Zagrebu koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi o zabrani rada, a među prvima su fasovali objekti na Kvaternikovom trgu odnosno na placu, javlja jutarnji.hr.

inspektori na području tržnice otkrili su četiri lokala koja se nisu pridržavala propisa te su, umjesto da budu zatvoreni ili obavljaju samo dostavu, normalno primali goste.

Među njima je jedan restoran, jedna prodavaonica bureka, jedna prodavaonica s ribicama te još jedan ugostiteljski objekt, a zatvorena je i jedna poznata slastičarnica u blizini placa.

Državni inspektorat od danas je dobio ovlasti da uz krizni stožer provodi nadzor ugostiteljskih objekata te je na terenu diljem zemlje 50 inspektora. Prekršiteljima prijeti kazna od pet tisuća kuna za pravnu te 3 tisuća kuna za odgovornu osobu, a određeno im je i pečaćenje objekta u trajanju zabrane rada koju je propisao stožer.

 

Facebook Comments