Na način da je za sebe zadržavao, a ne na račun tvrtke polagao novac od provizija koje je slao inozemni poslovni partner od kojeg je dobavljao robu, 61-godišnjak je na području Zadarske županije takvim gospodarskim zlouporabama svoju tvrtku oštetio za 110 tisuća eura.

Izvijestila je to u utorak zadarska policija nakon što je nad 61-godišnjakom dovršila kriminalističko istraživanje i kazneno ga prijavila zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Osumnjičen je da je kao odgovorna osoba tvrtke sa sjedištem na području Zadarske županije od 2010. do 2013. inozemnom poslovnom partneru, od kojeg je dobavljao robu koju je dalje distribuirao na području RH, dostavio broj svog osobnog računa.

Na taj je račun inozemno poduzeće uplaćivalo novac, odnosno proviziju, a osumnjičeni ga nije polagao na račun tvrtke, već ga je zadržao za sebe.

Policija ga tereti i da je od 2010. do 2017., bez pravnog osnova, za nepostojeće usluge nalagao isplate s bankovnog računa tvrtke na svoj račun, kao i da je 2013. krajnjim kupcima kojima je dostavljao robu navodio da novac za isporučeno, umjesto na žiro račun tvrtke uplate na njegov.

Nakon dovršene istrage policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.