Antonio Grgić, nezavisni koprivnički gradski vijećnik zajedno s kolegama iz svoje političke opcije danas je održao tiskovnu konferenciju na temu problematike prometne izolacije naselja Podolica od ostatka grada. Upravo to se dogodilo prije nekoliko dana kada je u kratkom roku pala veća količina kiše pa je podvožnjak kod Podravke bio ponovno zatvoren za promet.

– To se događa već po ‘ko za koji put. Već više od 10 godina traži se rješenje i još uvijek ga nema. Stoga predlažemo da se napravi nadvožnjak za Podolice. Nekad je postojao prijelaz u blizini ovog i naša ideja je da se Podolice povežu još jednim nadvožnjakom – objasnio je. Točnije, zalaže se za izgradnju novog pješačko-biciklističko-cestovnog nadvožnjaka iznad pruge kojim bi povezali Podolice sa gradom i spriječili moguću izolaciju Podolica, Vinice i Kunovec Brega.

Uvjeren je kako bi se time riješilo nekoliko stvari. Prometna izolacija i loše rješenje križanje, novi simbol grada Koprivnice te prirodan produžetak za Vinicu i Podolice na grad. S njim se složio i Željko Varga, stanovnik Podolica koji se i kandidirao na Nezavisnoj listi A. Grgića na posljednjim izborima za Mjesni odbor.

 

– U slučaju nepogoda jedina veza sa hitnim službama nam je Starogradska cesta, odnosno zaobilaznica koja je puno udaljenija od grada. Tijekom ovih poplava pojavile su se i fekalije u pješačkom podvožnjaku pa su djeca i roditelji prelazili preko pruge. Nekada je bio prijelaz na kraju Zagrebačke ceste gdje se i danas vidi taj prijelaz. Iz smjera Križevaca išlo se preko pruge u naselje Dubovec. Prilazi i dan danas postoje, samo je barijera kod pruge – objasnio je.

Snježana Baša također je jedna od stanovnica spomenutog naselja koja je kazala kako su se nekada stanovnici ovog područja osjećali kao pripadnici grada jer je veza bila puno izravnija i neprestano se komuniciralo između središta i predgrađa, dok danas to nije slučaj te se većina stanovnika Podolica i Vinice osjećaju kao građani drugog reda.

– Novim nadvožnjakom bi se automatski riješile i gužve koje se ovdje događaju. Djeca bi bila sigurnija. Naime, mi na ovom dijelu grada nemamo školu i naša djeca idu u Braća Radić i Đuro Ester ili A. N. Gostovinski te su neprestano u opasnom prometu – rekla je.

prigorski.hr