INCIDENT U KOPRIVNICI Tri psa napala i izgrizla ženu koja ih je došla nahraniti

28. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Crna kronika INCIDENT U KOPRIVNICI Tri psa napala i izgrizla ženu koja ih je došla nahraniti

Pixabay


Marija P. (58) iz koprivničkog prigradskog naselja Herešin jedva je izvukla živu glavu u napadu tri psa u tipu rotvajlera na Veliku gospu kad je došla kao i uobičajeno preko ceste nahraniti pse, koje u boksovima drže zet i kćer, piše 24sata.hr. Navodno oni su nekoliko dana ranije otišli na more, a nesretna žena je poslijepodne otišla iza kuće ušla u ograđeni prostor kao i ranijih dana kako bi psima dala jelo. Do tog kobnog popodneva ona nije imala nikakvo loše iskustvu. Postavlja si pitanje što se dogodilo s tri psa i zbog čega su bili toliko uzrujani da napadnu poznatu osobu.

Prema riječima jednog od mještana čuo se jak krik koji je gotovo ledio žile. Da nije bilo Marijinog prvog susjeda koji joj je priskočio u pomoć pitanje bi li preživjela napad – kazao nam je jedan mladić, ne želeći otkriti identitet. Ustvari svi u Školskoj ulici koja je u centru naselja uz igralište i jako je kratka ulica uglavnom su odbijali išta reći. Dodajući kako su kola Hitne ubrzo stigla te da je bilo oko 19 sati kad su ženu odvezli u bolnicu.

– Dogovorili smo se da ne pričamo s novinarima, i zato oprostite što o tome šutimo – kazala je za 24sata supruga I. K. koji je kako tvrde riskirao napad tri od navodno šest pasa koliko ih je u ograđenom prostoru u boksovima. Suprug koji je spašavao ženu nije bio kod kuće.

Pozvonili su na vrata kuće u Školskoj ulici na broju 8 gdje živi nesretna 58-godišnje Marija P. ali su ukućani odbili išta reći, osim da se ona dobro oporavlja.

Iz PU koprivničko križevačke su potvrdili za 24sata da je 15. ovog mjeseca napadnuta žena i da su ju psi teško ozlijedili te da je policija svoje zaključke poslala Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici, te da o ostalom kontaktiramo Veterinarsku inspekciju.

Kako nitko nije odgovarao na telefonske pozive poslali su upit Veterinarskoj inspekciji u Koprivnici da kažu ima li vlasnik ili vlasnici pasa svu potrebnu dokumentaciju za njihov uzgoj i što su poduzeli vezani uz napad na nesretnu ženu.

Njihov odgovor se još uvijek čeka.