Incident na splitskim Gripama završio je bez prijava te prekršajno nisu prijavljeni ni splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević ni stanarka Gripa ni investitor koje je policija u utorak odvela u policijsku postaju radi davanja izjava zbog sumnje za narušavanje reda i mira.

Do incidenta je došlo kada je ​investitor zemljišta na Gripama u utorak počeo sa čišćenjem terena, tijekom kojega je najavio da će srušiti zaštićeno stablo. ​Suprotstavila mu se stanarka iz obližnje zgrade, koja je na teren pozvala dogradonačelnika Ivoševića. Nakon što je tamo stigao Bojan Ivošević započeo je verbalni sukob.

Od Sanje Nazlić iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske doznaje se da su policijski službenici obavili razgovor sa svim uključenim osobama. Poduzeli su mjere i radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja​, no u konkretnom nije utvrđeno postojanje sumnje da su ostvarili  obilježja prekršaja, ​pa su osobe puštene, rekla je.

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević nakon što je kao svjedok dao iskaz u policiji, predvečer je izjavio kako se na spornom mjestu odvijaju arheološka istraživanja koja ne smiju biti razlog da se ukloni to posljednje zaštićeno stablo. Objasnio je da je danas došao na Gripe, u Glagoljašku ulicu, na poziv stanara koji su mu rekli da im je investitor “u prolazu” rekao da će posjeći zaštićeno stablo.

“Odmah je pozvana policija, a i ja sam otišao tamo. Tamo me je investitor Igor Kraljević u prisustvu dva policijska službenika vrijeđao govoreći mi da sam retardiran. Zaključak svega je da nitko od nas nije dobio niti jednu prijavu. Nije mi jasno, s obzirom na ono da je mene policija nedavno prijavila. kako isti članak 17. Zakona o javnom redu i miru ne vrijedi i za investitora”, rekao je dogradonačelnik Ivošević.

Za Hinu je izjavio kako ne zna što se događa u Drugoj policijskoj postaji Split jer kada on koristi neke riječi podnose se prekršajni nalozi, a kada investitori vrijeđaju službene osobe onda policija ne nalazi razloga za postupanje.

U listopadu prošle godine kada je na području Gripa počela sječa stabala kako bi investitor očistio teren za gradnju, dogradonačelnik Ivošević je svojim tijelom spriječio radnike da jedno od stabala ispile. Radnicima je tada rekao da nemaju dozvole i sve to čine nezakonito. Danas kada je investitor pokušao nastaviti sa čišćenjem nastao je verbalni okršaj između investitora i dogradonačelnika.