Hrvatski diplomat, novinar,  kulturni i sportski djelatnik. Rođen je 9. veljače 1946. godine u Križevcima. Gimnaziju završio u Križevcima 1964., a diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu 1971. godine.

Za vrijeme rada u Križevcima bio je dopisnik Sportskih novosti i suradnik Radio Križevaca. Jedan je od osnivača križevačkog Atletskog kluba.

U diplomatskoj službi bio je od 1973. U Nürnbergu vicekonzul i konzul. Od 1980. pri Saveznom sekretarijatu vanjskih poslova u Beogradu, zatim konzul u Generalnom konzulatu SFRJ u Stuttgartu i od 1987. ponovo na radu u Saveznom sekretarijatu vanjskih poslova. Kasnije je bio generalni konzul Hrvatske u Beču, gdje je posredovao u prikupljanju i slanju humanitarne pomoći u Hrvatski u kojoj je u tijeku bio Domovinski rat.

zlatko Kopsa

Nakon povratka u Križevci radio u nekoliko tvrtki, a politički je djelovao u Hrvatskoj stranci umirovljenika Gradske organizacije Križevci ispred koje je bio i na listi za Gradsko vijeće koalicije SDP-HNS-HSU na lokalnim izborima 2013. godine.

Neizostavna osoba u glumačkoj postavi na Križevačkom velikom spravišču, gdje je sudjelovao od 2007. godine do smrti 2013. godine.

Veliki prijatelj sporta, a napose Nogometnog kluba Križevci, koji je redovito pratio bez obzira na rezultat, mjesto i ligu koju igrali.

Iznenada je preminuo u Varaždinu 14. studenoga 2013. godine u 67. godini života.

prigorski.hr

foto: Zdenko Balog