Izjava dana
Malonogometna momčad koja je osvojila turnir u Koprivnici - Sladić četvrti slijeva u gornjem redu
Gornji red: Radman, Bukvić (pokojni), Vukelja, Sladić, Šimatović
Donji red: Jambrec, Pečarić (pokojni), Kundrak, Kek
Malonogometna momčad koja je osvojila turnir u Koprivnici - Sladić četvrti slijeva u gornjem redu Gornji red: Radman, Bukvić (pokojni), Vukelja, Sladić, Šimatović Donji red: Jambrec, Pečarić (pokojni), Kundrak, Kek

IN MEMORIAM Nikola Sladić Gricko

PREMINUO KRIŽEVAČKI “SOCRATES”

U 68. godini preminuo je Nikola Sladić Gricko, jedan od ponajboljih križevačkih nogometaša svih vremena, veznjak kakav se rijetko viđa. Igrao je u tadašnjem NK Čelik, gotovo petnaestak godina, sedamdesetih i početkom osamdesetih prošlog stoljeća i u momčadi koja je svojedobno osvojila treće mjesto u tada vrlo jakoj Zagrebačkoj zoni zajedno sa suigračima Brujićem, Šimatovićem, Kutenom, Pečarićem, Podolskim, Jelakom, Kolarićem, Lovrekovićem, Bukvićem, Ščetarićem i drugima.

Kakva je to momčad bila. Pratilo ih je uvijek najmanje 500 navijača na domaćim utakmicama, a mnogi su gledali oglede s drveta kod stadionske ograde. Čeliku je pristupio iz PIK-a Vrbovec. Svojim načinom igranja i pojavom umnogome je sličio pokojnom brazilskom reprezentativcu Socratesu. Nikola Sladić je, doista, legenda križevačkog i vrbovečkog nogometa.

Izniman je bio i u malom nogometu, a Križevčani su s njime osvojili i nekada vrlo jak koprivnički turnir i igrali na Kutiji šibica. Posljednji ispraćaj bit će u utorak u 14 sati na mjesnom groblju u Gradecu. Susrest će se na nebu sa svojim suigračima sa Pečarićem “Šturkom”i Bukvićima (Spomenkom i “Brljom), a i Socratesom. Kakva će to biti ekipa.

Počivao u miru.

Maurizio Novosel/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Igor Kralj/PIXSELL

SP U20: Mladi hrvatski hokejaši nakon pobjede nad Nizozemskom poraženi od Srbije

U drugom nastupu na SP za mlađe seniore Divizije II skupine B Hrvatska reprezentacija poražena …

lino cervar

VIDEO Lino Červar: Ostvarili smo svoj cilj, a za pobjedu nad Španjolskom ćemo morati odigrati iznad svojih mogućnosti

Unatoč uvjerljivoj pobjedi bez imalo neizvjesnosti, Lino tvrdi kako može i bolje, a najavio je …