U divnoj atmosferi i ruralnim ljepotama Splitsko – dalmatinske županije, zaključen je 6. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu. Od 10. – 13. travnja, hotel Le Meridien Lav ugostio je više od 300 sudionika Kongresa iz 28 država. Ovaj Kongres nije bio samo skup riječi i misli, već inspirativan i produktivan događaj koji je učvrstio međunarodnu zajednicu ruralnog turizma te otvorio nove vidike i prilike za napredak ovog sektora.

Na pozornici hotela Le Meridien Lav izmjenjivali su se priznati stručnjaci, znanstvenici i panelisti nesebično dijeleći svoja znanja i iskustva koja potvrđuju da ruralni turizam jest održiv, digitalan i uključiv, kako i glasi slogan ovogodišnjeg Kongresa. Dodijeljene su i nagrade najboljim mladim poljoprivrednicima 2024. Uz prezentacije autohtonih proizvoda hrvatske kulture i baštine, jedinstvene ruke težaka i “plamen koji gori“ u njihovim srcima, Kongres nije bio samo putovanje kroz geografske lokacije, već putovanje kroz srca ljudi, povezujući nas s korijenima i istinskom baštinom na drugačiji, inovativan način.

“Uvijek kad su Kongresi, s jedne strane postoji adrenalin u samoj pripremi i prvih dana, a kad završi je nekakva tuga, dio tebe nestaje, praktički smo ga godinu dana pripremali. No, jako smo zadovoljni, vidimo nasmijana lica i to je najvažnije. U ime 13 suorganizatora, zahvaljujem svima koji su sudjelovali, koji su došli u Hrvatsku, odnosno Podstranu i nadamo se suradnji i u budućim projektima“, istaknula je Dijana Katica, predsjednica Organizacijskog odbora Kongresa.

Uz vrijeme koje su proveli u dvoranama hotela Le Meridien Lav, nezaobilazan dio Kongresa bili su i posjeti prirodnim ljepotama Splitsko – dalmatinske županije. Tako su sudionici uživali u izletima Sinju, Splitu i na Braču. Osnaženi novim idejama, prijateljstvima i uspomenama, nastavljamo autentično putovanje ruralnog turizma, svjesni da je svaki korak naprijed, zapravo korak prema očuvanju, razvoju i procvatu prelijepog svijeta ruralnog turizma.