Križevčanin Igor Kudeljnjak, dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Križevci, sudjelovat će na Svjetskom festivalu orkestara.

Igor Kudeljnjak, rođen 1979., diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kao profesor glazbene kulture. Od 2003. godine član je Tamburaškog orkestra Hrvatske radiotelevizije, a od 2005. godine predaje u Glazbenoj školi Alberta Štrige u Križevcima.

Pod njegovim vodstvom, Igorovi učenici i ansambli osvojili su brojne nagrade, uključujući višestruke prve nagrade na nacionalnim natjecanjima i međunarodna priznanja kao što su Grand Prix na Festivalu Young2014Prague i 1. nagrada “Summa cum laude” na 67. Festivalu mladih u Neerpeltu u Belgiji.

Godine 2021. Igor i Gradski tamburaški orkestar Križevci, postigli su ​​značajne uspjehe, uključujući i Grand Prix na Međunarodnom glazbenom festivalu mladih u Bratislavi. Od siječnja 2024. godine preuzima umjetničko vodstvo Tamburaškog orkestra Dobreč iz Slovenije.

“Ogromna čast i odgovornost. Prvi puta u povijesti će tamburaški orkestar zasvirati u dvorani MuTh i čuvenoj Zlatnoj dvorani Musikvereina, jednoj od najvećih svjetskih pozornica. Ne moram vam reći koliko sam ponosan da će to biti upravo Gradski tamburaški orkestar Križevci”, poručio je Kudeljnjak na Facebooku.

Svjetski festival orkestara održat će se od 25. do 28. srpnja 2024. godine.