Idući cilj za najbolji teniski par Mektića i Pavića jest US Open

4. kolovoza 2021. Autor: prigorski.hr Sport Idući cilj za najbolji teniski par Mektića i Pavića jest US Open


Vjerojatno nas niti jedan sport na ovim Olimpijskim igrama nije obradovao kao tenis. Naravno, glavni zaslužni za to bili su Nikola Mektić i Mate Pavić te Marin Čilić i Ivan Dodig.

Ova su dva para, svaki sa svoje strane ždrijeba, došla do samog finala gdje su se borili za zlato, a samim time osigurali i srebro za Hrvatsku. U vrlo zanimljivom meču, nakon super tie-breaka trećeg seta, ipak su na kraju slavili Mektić i Pavić te donijeli Hrvatskoj to zlato, dok su Čilić i Dodig bili srebrni. Prije samih Olimpijskih igara, najbolji svjetski par je osvojio i titulu na Wimbledonu, a ova dva uspjeha te čitava 2021. godina stavili su ih na sami vrh liste favorita za titulu na predstojećem Grand Slamu – US Openu.

Mate zna kako je osvojiti US Open

Spomenuta titula na Wimbledonu bila je prva Grand Slam titula u karijeri za Nikolu Mektića, a za Matu Pavića treća. Pavić je 2018. godine u paru s Oliverom Marachom osvojio Australian Open, a baš je prošle godine u paru s Brunom Soaresom došao do titule na US Openu i to u meču protiv svog sadašnjeg suigrača Nikole Mektića koji je igrao u paru s Wesleyem Koolhofom. Paviću tako fali još samo Roland Garros kako bi došao do takozvanog Golden Slama gledajući čitavu karijeru jer bi tada osvojio sve Grand Slam turnire i zlato na Olimpijadi. Velika je šteta baš zato što su ove godine Mektić i Pavić zbog koronavirusa morali otkazati Roland Garros na kojem su također bili glavni favoriti za titulu prema procjenama kladionica online.

Opet će biti najveći favoriti

Po tko zna koji puta ove godine, Nikola Mektić i Mate Pavić bit će glavni favoriti za naslov na turniru. Iako će ovoga puta konkurencija biti nešto teža nego što je bila na Olimpijskim igrama iz vrlo jednostavnog razloga što sada parovi ne moraju biti iz iste zemlje, zbog rezultata koje je naša kombinacija ostvarila ove sezone teško je zamisliti ikoji drugi par u ulozi favorita za prvo mjesto. Podsjetimo, hrvatski su tenisači tek na početku ove godine zaigrali zajedno prvi puta, a dosad su odigrali već 58 mečeva. U njima su pretrpjeli samo pet poraza te ostvarili impresivne 53 pobjede. Osvojili su osam turnira te zlato na Olimpijskim igrama, a čini se kao da je ovo tek početak jer zajedno igraju tek nešto više od pola godine.

Čekamo njihov idući nastup

Za očekivati je bilo da će najbolji svjetski par nakon Olimpijskih igara odmoriti koji tjedan, ali krajem mjeseca počinje zadnji Grand Slam turnir sezone što znači da bi vrlo brzo mogli gledati naše tenisače na jednom od turnira u Sjedinjenim Američkim Državama koji prethode US Openu. Sasvim je sigurno da će nastupiti barem u Cincinnatiju koji je najveći turnir prije tog Grand Slama. On bi trebao započeti 15. i trajat će do 22. kolovoza. Prethodi mu i turnir u Kanadi, točnije u Torontu koji bi trebao započeti već 9. kolovoza pa postoje realne šanse da ćemo tamo moći gledati naš trofejni par na djelu.

Facebook Comments


[ssba]