U prostorijama Županijske uprave danas je održan radni sastanak Stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na temu organizacije Tehničkog zbora sudionika sustava civilne zaštite koji Koprivničko-križevačka županija i Stožer CZ KKŽ organiziraju povodom 31. obljetnice i Dana Koprivničko-križevačke županije. Tehnički zbor će se održati u utorak, 09. travnja 2024. godine na prostoru koprivničkog Sajmištu u vremenu od 10:00 do 13:00 sati.

Uz organizatore na Tehničkom zboru će sudjelovati i predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, Ravnateljstva civilne zaštite i Službe civilne zaštite Koprivnica, Hrvatskog Crvenog križa i Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Hrvatske gorske službe spašavanja i HGSS Stanice Koprivnica, Policijske uprave koprivničko-križevačke, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije te Grada Koprivnice.

Operativne snage i žurne službe sustava civilne zaštite javnosti će predstaviti vozila, tehničku opremu i svoj djelokrug rada, a dodana vrijednost Tehničkog zbora će biti edukacije usmjerene na djecu vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.