U ponedjeljak je objavljen natječaj za dodjelu stipendija studentima s područja Koprivnice, pohvalila se Ana Mlinarić, pročelnica za društvene djelatnosti navodeći što je sve njen Upravni odjel ove godine odradio. Tako je napomenula kako uz studente koji studiraju u Hrvatskoj, stipendiraju i studente koji to čine izvan granica naše države.

– Za studente koji su upisali studij u Hrvatskoj dajemo 550 kuna mjesečno, a za studente koji su se na to odlučili u inozemstvu dajemo 1100 kuna. Za te potrebe u proračunu je planirano 3,3 milijuna kuna za otprilike 500 studenata koliko Grad u prosjeku godišnje stipendira – kazala je Ana Mlinarić.

Ana Mlinarić/G. Obran

Ana Mlinarić/G. Obran

Po pitanju sufinanciranja udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za koprivničke udžbenike Grad je dobio 519 zahtjeva koji su u obradi, a od kojih je oko 200 riješeno. Za te potrebe prošle je godine bilo utrošeno oko 400.000 kuna, a pročelnica Mlinarić očekuje kako će taj iznos biti na otprilike istoj razini i ove godine. Uz to, postoje i udžbenici koji su u razmjeni pa roditelji čija djeca sudjeluju u tom projektu nisu mogli sudjelovati u sufinanciranju. U koprivničkim osnovnim školama je oko 2500 djece.

– Jedna lijepa vijest jest da je nabavljeno dostavno vozilo za OŠ Braća Radić na koje smo utrošili oko 90.000 kuna s PDV-om, a koje će omogućiti neometana dostava toplih obroka u Područnim školama Starigrad i Bakovčice – kazala je A. Mlinarić te napomenula kako bi dostava trebala zaživjeti već od idućeg tjedna.

go/prigorski.hr