Paljenjem svijeća u parku ispred škole, u četvrtak, 17. studenog, građani, učenici i učitelji Osnovne škole Đurđevac, prisjetit će se slavnih dana naše povijesti.

Učenici razredne nastave zajedno s učiteljima palit će svijeće tijekom trećeg sata prije podne, uz prigodnu recitaciju koju će pripremiti učiteljice 4. razreda sa učenicima. Učenici predmetne nastave zajedno s učiteljima te predstavnicima grada Đurđevca u 17,30 sati ispred škole uz kratki prigodni program upalit će svijeće za sve one koji su žrtvovali svoj život za našu slobodu.

Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i njegove heroje, poštujemo sve nedužne žrtve i branitelje Domovinskoga rata širom Domovine jer Vukovar nije samo grad heroj, on je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku. Svjesni burne povijesti i prolaznosti na zemlji, ali i vječnih ideala koji ljudski život čine trajno vrijednim, uvijek spremni za obranu dostojanstva hrvatskoga čovjeka i domovine izražavamo svima njima duboko poštovanje i zahvalnost.