Trčali za Karlu

Škola trčanja pri Atletskom klubu Križevci organizirala je danas 3. kolo Križevačke kros lige i prigodnu Štefanjsku utrku na 1500 metara na atletskoj stazi Gradskoga stadiona u Križevcima. Utrka je bila humanitarne naravi i atletičari i atletičarke donirali su, ujedno, sredstva za liječenje i oporavak Karle Miklečić (24) nakon moždanog udara.

Voditelj Škole trčanja Alen Pavliček rekao nam je da su se u ovom kolu kros lige odlučili priključiti humanitarnoj akciji za sugrađanku Karlu Miklečić, kćer nekadašnjeg križevačkog rukometaša i dugogodišnjeg klupskog trenera KTC-a Dragutina Miklečića. Pozitivna energija osjetila se na stazi u svakom koraku sudionica i sudionika, unatoč vremenskim uvjetima koji im niti danas nisu bili najskloniji, kao, uostalom, niti u prvom i drugom kolu kros lige održanima u Ratarskoj šumi i na Kalniku. Trčanje je, jednostavno, njihov stil života.

alen pavlicek

Alen Pavliček

Nije bitna borba za plasman, bitno je uživanje u toj aktivnosti i druženje, a svega toga nam, nažalost, posljednjih godina nedostaje. Među trkačima je bio i svestrani križevački sportaš Zvonko Stipić (85), a uključila se i poznata križevačka nogometna trenerica i nekadašnja vrsna igračica Tihana Nemčić. Zvonko se na kraju utrke, vidno dirnut, zahvalio organizatoru, naglasivši svoju ushićenost što su ga mladi ljudi prihvatili od srca u svoju trkačku, sportsku obitelj. U tomu je i pravi smisao ovih blagdanskih, ali i ostalih dana u godini. Škola trčanja je prava sportska obitelj.

U današnjoj utrci na 1500 metara, inače kraljevskoj disciplini kraljice sportova u kojoj je, svojedobno, svjetski vrijedna postignuća istrčao Križevčanin Branko Zorko, kod žena je pobijedila Ivana Zeljko ispred Aleksandre Aleksa i Dragane Osman Ivanović, a kod muškaraca Ognjen Mergon ispred Željka Dubravca i Saše Horvata.

humanitarna utrka02 humanitarna utrka03 humanitarna utrka04 humanitarna utrka05 humanitarna utrka06 humanitarna utrka07 humanitarna utrka08 humanitarna utrka09 humanitarna utrka10 humanitarna utrka11 humanitarna utrka12 humanitarna utrka13 humanitarna utrka14 humanitarna utrka15 humanitarna utrka16 humanitarna utrka17 humanitarna utrka18

Maurizio Novosel