Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević (HSP AS) pohvalila se u ponedjeljak da je Mario Madunić, pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, prvi pravaš u 165 godina pravaštva koji sudjeluje u izvršnoj vlasti.

“Rezultat je to dosljedne politike i uspješnog rada tog predsjednika Odbora HSP AS za promet, ali ujedno i jedan od pokazatelja ostvarenja davno postavljenih ciljeva vodstva stranke kako će mladi, obrazovani i stručni stranački dužnosnici zasigurno provoditi načela pravaške i starčevićanske politike u izvršnoj vlasti”, ističe HSP AS na svojim službenim stranicama.

Madunića, člana Predsjedništva HSP AS-a i predsjednika Županijskog vijeća Splitsko-dalmatinske županije, Vlada je pomoćnikom imenovala prošlog tjedna. Rođen je 1981. u Splitu, oženjen je i ima troje djece. Akademsko zvanje magistra cestovnog prometa stekao je na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, prethodno je diplomirao cestovni promet na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu.

U poslovnoj karijeri Madunić je kod župana splitsko-dalmatinskog obavljao poslove po potrebi župana kao samostalni izvršitelj za pitanja iz prometa i prometne infrastrukture, predavao je u Srednjoj prometnoj školi u Splitu, radio u tvrtki Cemex Dalmacija cement, a još kao učenik ljeti je bio pripadnik prometne jedinice mladeži.

Stranka ističe i podatak da Madunić ima sve položene kategorije za upravljanje motornim vozilima BB+E, C1, C1+E, C, C+E, D, D+E, F, G, M. S obzirom na resor u kojem će djelovati, taj podatak je itekako bitan uzme li se u obzir činjenica kako će u Madunićevoj izravnoj nadležnosti biti Uprava prometne inspekcije, odnosno Sektor inspekcije sigurnosti cestovnog prometa te Sektor inspekcije sigurnosti cesta, žičara, pravnih poslova i logistike, pojašnjava HSP AS.

(Hina)

fah