Primili smo priopćenje stranke HSP AS kojeg prenosimo u cijelosti.

U proteklih mjesec i pol dana, nakon što su izgubili mogućnost formiranja vlasti, čelnici oporbenih stranaka svojim izjavama uznemirili su cjelokupno hrvatsko društvo. Spominjući „davanje pakla“ ili prizivanje nereda, stvorena je atmosfera ravna onoj koja je nastala nakon što je Radovan Karadžić u parlamentu BiH u kolovozu 1992. najavio mogućnost nestanka muslimanskog naroda. Podsjetimo kako je dana 29.12.2015. u intervjuu za RTL Zoran Milanović poručio kako će Domoljubnoj koaliciji dati pakao! Milanović tako u ovom javnom nastupu izgovara rečenicu koja je u zemlji s većinskim katoličkim stanovništvom primljena kao vrlo uznemirujuća, dok ju mi u HSP AS klasificiramo kao izravnu prijetnju.

Svi znamo što pakao simbolizira, a dodatni razlog za zabrinutost jest činjenica kako se na dnevnoj bazi propituju daleko benignije izjave aktualnih političara desnice dok se od ovakve jedne skandalozne izjave nije ogradio nitko iz partije! Nedvojbeno je kako je ovom izjavom Zoran Milanović zasigurno povrijedio toliko spominjani javni red i mir s obzirom kako je verbalno izazvao osjećaj straha, ugroženosti, uznemirenosti ili poniženosti kod velike većine hrvatskih građana.

Jednako tako, na izrazio uznemirujući način reagirao je 9.02.2016. zastupnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac između ostalog rekavši „… sada smo na rubu ne samo da šaljemo verbalne metke jedni prema drugima nego da se počnemo tući, samo je pitanje tko će to prvi napraviti.“

Za razliku od bahatog Milanovića koji zbog svojih izjava u medijima može i mora odgovarati, etnobiznismen Pupovac mudro se sakrio svojom izjavom iza saborskog imuniteta koji mu jamči da ne može ogovarati zbog izgovorene riječi. Ipak, takva izjava zahtjeva najoštriju osudu s obzirom kako je ista na tragu mnogih rečenica izrečenih na „mitinzima istine“ iz ranih devedesetih, a koji su svojom huškačkom terminologijom stvorili klimu neprijateljstva i radikalnih poteza u ne tako davnoj i bolnoj prošlosti kroz koju je hrvatski narod prošao.

HSP AS očekuje i traži javnu ispriku Zorana Milanovića i Milorada Pupovca hrvatskim građanima.

prigorski.hr