Hrvatski sportaši s invaliditetom u Pekingu će nastupiti na šestim uzastopnim Zimskim paraolimpijskim igrama, a do sada su osvojili dvije medalje.

Hrvatski sportaši s invaliditetom prvi put na zimskim paraolimpijskim igrama nastupili su u Salt Lake Cityju 2002. godine gdje su sudjelovali Aleksandra Kosanić i Tomislav Zadro, oboje u kategoriji stojećih skijaša.

Na zimskim paraolimpijskim Igrama u Torinu 2006. godine nastupio je skijaš Zlatko Pesjak u kategoriji stojećih.

Četiri godine kasnije hrvatske boje u Vancouveru su branili Nikolina Šantek u kategoriji slijepih i slabovidnih skijašica, Dino Sokolović u kategoriji sjedećih skijaša, te Zlatko Pesjak i Mario Dadić u kategoriji stojećih skijaša.

U Sočiju 2014. su nastupili Dino Sokolović u kategoriji sjedećih, te Damir Mizdrak u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša.

Na posljednjim ZPOI u Pjongčangu nastupila je dosada najbrojnija hrvatska reprezentacija i to u tri sporta – alpskom i nordijskom skijanju, te snowboardu i jedine dvije medalje osvojene su u upravo u Južnoj Koreji.

Prvu medalju u povijesti hrvatskog parasporta na zimskim POI osvojio je Bruno Bošnjak koji je osvojio broncu u snowboardu, u disciplini banked slalom. Dan kasnije Dino Sokolović je osvojio zlatnu medalju u slalomu sjedećih.

U Pjongčangu su nastupili i alpinci Damir Mizdrak i Eva Goluža u kategoriji slijepih i slabovidnih i Lovro Dokić kod stojećih, te nordijci Josip Zima u kategorji sjedećih natjecatelja i Toni Bošnjaković u kategoriji stojećih natjecatelja.

U Pekingu će hrvatske boje braniti alpinci Damir Mizdrak i Lucija Smetiško, snowboarder Bruno Bošnjak, te nordijac Josip Zima.