U prvoj pripremnoj utakmici za Olimpijske igre hrvatski rukometaši su u Varaždinu upisali uvjerljivu pobjedu protiv Egipta 36-29 (18-14).

Hrvatski rukometaši su nakon mini-priprema u Prelogu slavili protiv jakog Egipta u prvoj utakmici zagrijavanja za nastup na Olimpijskim igrama.

Izbornik Dagur Sigurdsson je odlučio je na tribine poslati Filipa Ivića, Josipa Šarca, Ivana Pavlovića i Matea Maraša, pa se u zapisniku se tako našlo 17 igrača.

Hrvatska je vodila praktički od početka do kraja, a nakon što su prvi dio dobili s 18-14 u drugom dijelu je ta prednost narasla na repektabilnih sedam razlike.

Najefikasniji u našim redovima bio je Mario Šoštarić s osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, a po pet su dali Ivan Martinović i Marin Jelinić. Kod Egipćani najbolji Seif ElDeraa i Omar Yahia s po pet pogodaka.

Nakon sutrašnjeg lakšeg jutarnjeg treninga, Hrvatska će završiti prvi dio priprema za Olimpijske igre u Parizu. Slijede tri dana predaha, a novo okupljanje zakazano je za 11. srpnja u Opatiji.