Nakon tijesnog poraza od Ukrajine (27-22) u dramatičnoj utakmici u Zagrebu, hrvatski ragbijaši u subotu od 14 sati igraju u Stockholmu protiv Švedske drugu utakmicu Europskog prvenstva Trophy divizije.

I dok su Šveđani već neko vrijeme u tom rangu europskog ragbija, naši su se prvi put našli tako visoko i to na razini na kojoj neke reprezentacije čine i profesionalni igrači.

“Imamo puno problema, ali kod nas je ragbi amaterski sport pa igrači moraju uzimati slobodne dane s posla da bi došli igrati za
reprezentaciju. Zato im i govorim da su zaslužili ulazak u ovu diviziju i sad nek’ uživaju”, kazao je izbornik Anthony Poša.

No, i on je na mukama kako složiti momčad jer dobar dio igrača koji su bili u kadru za Ukrajinu nije mogao na put u Švedsku u petak u zoru.

“Glassie i Perlain su se ozlijedili, Ćorić, Perić i Vlajčević nisu mogli zbog privatnih obveza, a nema ni kapetana Jurišića,  koji je bio naš najbolji igrač i u porazu od Ukrajine,jer iščekuje rođenje djeteta.Novi su na popisu, među ostalima, Martin Altamirano, koji stiže iz Argentine, i Dino Kodžić, bivši igrač Nade, koji igra u Švedskoj”.

Sastav za Švedsku:

1 Ivan Kordun
2 Martin Altimarino
3 Denis Brečić
4 Marin Miloš
5 Toni Miloš
6 Hayden Jurlina
7 Andrija Galić
8 Marko Buljac

9 Niko Vranešević
10 Duje Plazibat
11 Jan Vlašić
12 Marko Grčić (c)
13 Filip Perica
14 Gregor Dominiko
15 Niko Pavlović

16 Stipe Brčić
17 Stipe Žigo
18 Tomislav Stipić
19 Marko Svaguša
20 Dino Kodžić
21 Martin Rešković
22 Dominik Fišić
23 Ivan Prološčić