Hrvatski nogometni savez predstavio je u petak novu službenu web stranicu koja uz novi dizajn donosi i niz novih funkcionalnosti i sadržaja, namijenjenih prvenstveno članovima brojne hrvatske nogometne obitelji.

U planiranju strukture i sadržaja nove web stranice na prvo mjesto postavljeni su članovi nogometne obitelji – igrači, treneri, klubovi, suci, stručno i administrativno osoblje, županijski nogometni savez, navijači i svi oni kojima je nogomet i više od najvažnije sporedne stvari na svijetu. Stoga je tu i prigodna nova web adresa – hns.family.

Zadržana je prepoznatljiva i pregledna struktura dosadašnje web stranice, a uz potpuno novi dizajn dostupne su brojne nove funkcionalnosti.

Među najvažnijima je Semafor – kao jedan od rijetkih saveza u Europi, HNS će na jednom mjestu omogućiti sve rezultate, svih razina natjecanja i svih sezona koje su dostupne u sustavu COMET u kojem se vode HNS-ova natjecanja od 2004. godine. Pritom, možete pronaći profile svih igrača, njihovu statistiku svih odigranih utakmica, kao i stranice klubova na kojima su dostupni sastavi, rasporedi, rezultati i statistika svih njihovih selekcija odnosno uzrasta.

HNS će ulagati maksimalne napore kako bi prikazani podaci bili točni, potpuni i ažurni. U tom procesu, ključna je uloga županijskih saveza i povjerenika za natjecanje koji su odgovorni za unos određenih podataka u COMET, kao i klubova koji su odgovorni za osvježavanje određenih informacija, stoji na web stranici HNS-a.

Značajna novost je i Edukacija – platforma s video tečajevima i korisnom dokumentacijom, namijenjena igračima, sucima, trenerima, medicinskom i administrativnom osoblju. Na početku, donosimo niz sadržaja o zaštiti djece u nogometu, o antidopingu, o VAR-u, hitnim stanjima na terenu itd. Platforma će biti kontinuirano osvježavana s novim kvalitetnim sadržajem.

U Riznici će se moći pronaći brojne informacije o povijesti hrvatskog nogometa te posebno povijesti hrvatske reprezentacije, kao i publikacije Saveza te foto i video arhivu.

U novom domu hrvatske nogometne obitelji, svoje posebno web mjesto – hns.team – imaju hrvatske reprezentacije. Sada možete izravno doći do web stranice namijenjene samo hrvatskim reprezentacijama te pronaći vijesti, igrače, stožere, rasporede i statistike svih hrvatskih reprezentacija na jednom mjestu.

Za promociju hns.family snimljena je kampanja Generacija 111 – povodom 111. godina Saveza – u kojoj su sudjelovale 24 osobe koje predstavljaju širinu hrvatske nogometne obitelji.