Hrvatska muška reprezentacija u hokeju na ledu ostvarila je i četvrtu pobjedu na turniru Svjetskog prvenstva divizije IIA u Beogradu, svladavši reprezentaciju Izraela sa 5-1 (3-1, 1-0, 1-0) te je nadomak plasmanu u viši rang natjecanja.

Hrvatska je protiv Izraela došla do prednosti već u 2. minuti utakmice golom Karla Marinkovića. Na 2-0 je u 7. minuti povisio Patrik Dobrić. Izraelci su smanjili zaostatak kad su imali igrača manje na ledu, a strijelac je u 14. minuti bio Pavel Marščonak.

Karlo Marinković je svojim drugim pogotkom na utakmici, 26 sekundi prije kraja prve trećine, donio dva gola prednosti Hrvatskoj u situaciji s igračem više.

Domen Vedlin je u 25. minuti bio strijelac za 4-1, a konačnih 5-1 postavio je Bruno Idžan u 44. minuti.

Vratar Vito Nikolić je imao 35 obrana.

Ovisno o rezultatu utakmice Srbija – Ujedinjeni Arapski Emirati, hrvatskim hokejašima bi u zadnjem nastupu protiv reprezentacije Srbije mogao biti dovoljan i bod.

Hrvatska je u ovom trenutku vodeća s maksimalnih 12 bodova iz četiri nastupa, a Srbija je druga sa devet bodova iz tri utakmice. Ujedinjeni Arapski Emirati su treći sa šest bodova, a pobjedom nad Srbijom mogu izabranicima Enia Sacilotta omogućiti da se i s jednim bodom osvojenim u zadnjem dvoboju plasiraju u diviziju IB.

U slučaju da Srbija pobijedi Ujedinjene Arapske Emirate, tada će se u diviziju IB plasirati pobjednik dvoboja Hrvatska – Srbija, koji je na rasporedu u subotu, s početkom u 19.30 sati.