Hrvatske vaterpolistice poražene su od Francuske s 10-12 (3-3, 2-3, 2-4, 3-2) u dvoboju za poredak od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu u nizozemskom Eindhovenu.

Mlada hrvatska reprezentacija odlično se držala protiv favoriziranih Francuskinja, pa je prva četvrtina završila 3-3, a na poluvremenu su Francuskinje vodile sa “samo” 6-5. Nakon što su treću četvrtinu izgubile s 2-4, s dva gola Jelene Butić Barakudice su početkom zadnjeg dijela utakmice došle na minimalni zaostatak od 9-10. Francuskinje su potom zabile dva brza gola i postigle nikad težu pobjedu protiv Hrvatske, koja je zadnju četvrtinu ipak dobila na 3-2. Na zadnjem EP u Splitu Francuska je slavila s 13-4, pa j evidentno da je hrvatski ženski vaterpolo, s čak deset igračica ispod 20 godina, jako napredovao.

Jelena Butić je postigla četiri gola, Kiara Brnetić tri, Iva Rožić dva gola, a Matea Skelin jedan gol za Barakudice, dok je Emma Vernoux s tri gola predvodila Francusku.

Hrvatske vaterpolistice će se za dva dana boriti za 7. mjesto u Europi s poraženima iz dvoboja Mađarske i Velike Britanije. Ukoliko Hrvatska pobijedi u tom dvoboju, po prvi puta u povijesti će izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu.