Hrvatske gimnastičarke Tijana Korent na preskoku i Sara Šulekić na dvovisinskim ručama plasirale su se u nedjeljna finala Svjetskog kupa u Mersinu, dok je Jakov Vlahek prva rezerva za finale konja s hvataljkama.

Na prvom turniru Svjetskog kupa drugog dijela sezone, Korent je imala najbolju ocjenu kvalifikacija i s 13.100 (13.000 i 13.200) izborila svoje 43. finale Svjetskog kupa u karijeri.

„Zadovoljna sam odrađenim skokovima, stvarno nemam ni jednu primjedbu. Prosjek ocjena je najviši dosad što sam dobila i prvi put u karijeri da sam uspjela pobijediti Oksanu Čusovitinu. Znam da je danas skakala lakše skokove i da za finale sigurno sprema teže, ali vidjet ćemo kako će biti u finalu. Nadam se da ću možda moći mrvicu popraviti svoje skokove i da će doskoci biti bolji“, rekla je nakon kvalifikacija Tijana Korent.

Do čertvtog finala Svjetskog kupa u karijeri došla je Sara Šulekić nakon što je kvalifikacije dvovisinskih ruča odradila s 4. ocjenom (12.700). Biti će to Sarino treće uzastopno finale u Mersinu i treće na ručama. Prošle godine je bila šesta, a 2021. peta.

„Sretna sam kako su prošle kvalifikacije. Sretna sam sa svojom izvedbom, a pogotovo s ocjenom. Veselim se finalu jer ću ići na novu vježbu, što je za mene novi izazov. Nadam se što boljem uspjehu“, kratko je poručila Sara.

Jakov Vlahek prva je rezerva za finale konja s hvataljkama nakon što je u konkurenciji 26 vježbača bio 9. s ocjenom 12.900. Na istoj spravi Mateo Žugec (GK Vindija) zauzeo je 22. mjesto sa 11.650.

U subotu, drugog kvalifikacijskog dana, Tin Srbić će nastupiti na preči, a Tina Zelčić i Christina Zwicker na gredi. U nedjelju su na rasporedu sva finala.