Hrvatska vojska postavila je u petak tri grijana šatora za varaždinsku Opću bolnicu, a dva dodatna šatora u KB Dubrava za ulazak i izlazak iz Covid-19 zone.

U varaždinskoj Općoj bolnici u tri grijana šatora smješteno je 60 kreveta za zdravstveno zbrinjavanje oboljelih od Covida-19, a šator su postavili pripadnici Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu uz pomoć dva šlepera, dva kombija, furgona i viličara.

Klinička bolnica Dubrava od danas ima dva dodatna šatora M70 za potrebe zaposlenika te bolnice pri ulasku i izlasku iz Covid-19 zone, a u šatore je postavljeno 30 kreveta.

Hrvatska vojska je za potrebe zdravstvenog zbrinjavanja Covid-19 bolesnika u KB Dubrava ranije postavila ekspedicijski kamp od 29 šatora s 250 kreveta, međusobno povezanih natkrivenim prolazom koje će služiti za nesmetanu komunikaciju između šatorskih jedinica i zgrade KB Dubrava.

Tijekom pandemije koronavirusa, pripadnici Hrvatske vojske dosad su postavili ukupno 83 šatora za potrebe obavljanja trijažnih postupaka, smještaj pacijenata i u druge svrhe, a za smještaj pacijenata ustupljeno je 400 vojničkih kreveta.

Na aktivnostima izgradnje ekspedicijskih kampova i podizanja šatora do sada je sudjelovalo 298 pripadnika Bojne za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

(Hina)