Na Cipru je održan ždrijeb skupina Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina pa su suparnike saznali i mladi hrvatski nogometaši koji će nastupati na prvenstvu.

Hrvatska reprezentacija do 17 godina pod vodstvom izbornika Marijana Budimira u dramatičnom je raspletu elitnog kola kvalifikacija uspjela izboriti nastup među europskom elitom, a ždrijeb ju je smjestio u skupinu B, zajedno s Danskom, Austrijom i Walesom.

Nastup na EP Hrvatska U17 je osigurala pobjedom 5-0 u posljednjem kvalifikacijskom ogledu protiv Irske, a pogodak odluke dao je Ljubo Puljić u 96. minuti. Na kraju je Hrvatska U17 za taj jedan gol bila bolja od Njemačke U17 te se kao drugoplasirana momčad iz svoje skupine plasirala na EP.

Danska U17 i Austrija U17 su bili pobjednici svojih skupina elitnog kola, dok je Wales U17 kao i Hrvatska U17 zauzeo drugo mjesto svoje skupine.

Europsko prvenstvo na Cipru bit će odigrano od 20. svibnja do 5. lipnja ove godine, a po dvije najbolje momčadi iz svake skupine izborit će mjesto u četvrtfinalu. Raspored Hrvatske U17 je sljedeći, 20. svibnja protiv Austrije U17, 23. svibnja protiv Danske U17 te 26. svibnja protiv Walesa U17.