Hrvački klub Podravka je unazad dvadesetak godina bio vrlo uspješan u organizacijama Međunarodnih hrvačkih turnira za uzraste dječaka pod nazivom „ZLATNI PIJETAO“.

Za prisjetiti se da se na istima gotovo svake godine, obično prvog vikenda u ožujku u Koprivnici okupljao velik broj natjecatelja iz čak 14 zemalja i kao takav na „hrvačkoj mapi,“ se pozicionirao kao jedan od najjačih turnira za taj uzrast u ovom dijelu Europe.

Nažalost, zadnje tri godine radi pandemije korona virusa isti se nije održao, što vjerujemo neće biti slučaj i u ožujku 2023. godine.

No, kako je ožujak daleko, a kako se sve više populariziralo žensko hrvanje u svijetu, Europi pa i kod nas u Hrvatskoj, hrvački klub Podravka već ovog vikenda započinje s jednim novim projektom, organizacijom hrvačkog turnira za djevojčice pod nazivom „ZLATNA KOKICA“.

Kao takav, biti će to prvi turnir u Hrvatskoj organiziran isključivo za uzraste djevojčica. Djevojčice će se tako natjecati u tri uzrasne kategorije. Starije djevojčice rođene 2008.-2010. hrvat će u jedanaest težinskih kategorija kao i mlađe djevojčice rođene 2011.-2013. godine. Početnice rođene 2014. i 2015. godine hrvat će u četiri težinske kategorije.

Pozive za sudjelovanjem primili su, ali i potvrdili dolazak svojih natjecateljica, klubovi iz 6 europskih država (Mađarska, Slovenija, Srbija, Poljska, Češka i Slovačka) te uz, naravno, sve klubove iz Hrvatske koji rade sa djevojčicama, očekuje se oko 150 natjecateljica.

Turnir će se održati 10. prosinca od 10:00 – 18:00 sati u sportskoj dvorani „Vinko Zember“ Koprivnica (OŠ Đuro Ester).

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.