Projekt Aglomeracije Križevci na dobrom je putu prema uspješnom završetku. Sukus je to radnog sastanka gradonačelnika Križevaca Marija Rajna i saborskog zastupnika Branka Hrga s ministrom Tomislavom Ćorićem koji je danas (ponedjeljak) boravio u Koprivnici. Kako je rekao sam ministar, komunalna poduzeća svih gradova u županiji, dakle i Križevaca odradili su dobar posao u pripremi projekta.

– Upoznali smo Ministra sa statusom našeg projekta. Skupljamo mišljenja službi, četiri od pet mišljenja je upravo Ministarstvo zaštite okoliša, ali već taj projekt i od ranije ide svojim tokom – objasnio je gradonačelnik Rajn i napomenuo kako je i saborski zastupnik s ovih prostora, Branko Hrg pružio podršku projektu.

– Od Ministarstva ćemo dobiti sve, ali u okvirima zakonskih rokova, dakle po isteku 30 dana i nakon toga očekujemo za dan dva i mišljenja što je nama dovoljno za zadovoljanje rokova dogovorenih s Hrvatskim vodama – zaključio je. Branko Hrg, napomenuo je kako je uvijek dobro da se ljudi koji su u nacionalnoj politici povezuju s lokalnom.

– Pokazalo se na sastanku da je suradnja između gradova i saborskih zastupnika jako dobra, a posebno po pitanju aglomeracija koje su na dobrom putu da krenu u realizaciju. Ima još malo problema oko koprivničke oko imovinsko-pravnih odnosa s Ministarstvom državne imovine i tu ćemo malo pripomoći s naše strane – kazao je Hrg i dodao kako je križevačka, kao i đurđevačka aglomeracija u visokoj fazi pripreme.

– Uspjeli smo izvući aglomeraciju i sad čekamo samo mišljenje Ministarstva tako da vjerujem da ćemo sve uspjeti. Što se tiče ovog projekta, suradnja s gradonačelnikom Rajnom je besprijekorna pa ćemo tako drugi tjedan sjesti i pokušati detaljnije dogovoriti koji su glavni projekti za 2019. godinu s nacionalne razine – rekao je i dodao kako je plan i odlazak u Hrvatske ceste s gradonačelnikom da se pokuša ubrzati i projekt nadvožnjaka u Križevcima.

go/prigorski.hr