Hrebak facebook objavom izazvao brojne polemike; prozvao građane što ne podižu novce s bankomata nego u banci!

4. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Hrebak facebook objavom izazvao brojne polemike; prozvao građane što ne podižu novce s bankomata nego u banci!


SDP-ovci iz Bjelovarsko-bilogorske županije osudili su reakciju bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka (HSLS) koji je na svom Facebook profilu objavio fotografiju građana koji u redu čekaju na ulazak u poslovnicu Erste banke u Bjelovaru.

Kako su kazali ova je objava, s njegovim komentarom kako „je uzaludno stalno pričati o digitalizaciji društva jer građani još nisu naučili niti dizati novce s bankomata” u dijelu javnosti razvila raspravu.

– Nije problem u objavi fotografije već je problem kada se komentiranju pridruži i gradonačelnik Dario Hrebak na svom profilu gdje gotovo da podcjenjuje građane navodeći da građani još nisu naučili niti dizati novce s bankomata. Naravno tu se odmah javljaju i vjerni zagovaratelji svega što gradonačelnik kaže, a čiji bi se komentari kao što je “Alen Kiđemet – naučiti će..silom prilika i neprilika.” Ili “Mario Holiček – Ako potraje ovakvo stanje još koji mjesec budu…..” mogu shvatiti i kao zastrašivanje – poručili su iz SDP-a.

Dodali su kako se pitaju zna li gradonačelnik da u ovom gradu, kao i u cijeloj zemlji, postoje građani koji zbog ovrha ne mogu novce podići nigdje nego u banci na šalteru, da neki građani jedino račune mogu platiti u banci upravo zbog tih istih ovrha ili nemogućnosti korištenja internet bankarstva, da stariji građani doista ne znaju koristiti bankomate što zbog lošeg vida, što doista zbog iracionalnog straha od bankomata, ali je tako…

– Smatra li gradonačelnik da takvi ljudi ne trebaju niti podići svoje place i mirovine s kojima ionako jedva preživljavaju. Očito ako niste informatički pismeni i ne koristite internet bankarstvo ili bankomate ne trebate niti plaćati račune i kupovati hranu prema stavovima Darija Hrebaka i HSLS-ove svite – nastavili su.

Posebno ih muči zna li gradonačelnik da su u proteklih nekoliko dana ovakvi redovi bili pred gotovo svim bankama u zemlji, da je Erste banka otvorila dodatnih 12 poslovnica upravo zbog tih građana kako bi mogli do svoji novaca.

– Nevjetojatno je da to dolazi od čovjeka koji bi po svojoj funkciji trebao voditi računa o svih građanima svoga grada, a ne ih prozivati kako ništa nisu naučili iz njegovog stalnog pričanja – zaključili su.

Facebook Comments