HPO: U Tokio putuje 22 hrvatskih parasportaša

16. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Sport HPO: U Tokio putuje 22 hrvatskih parasportaša

Marko Lukunić/PIXSELL


Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) zaključio je listu putnika na 16. ljetne paraolimpijske igre koje će se održati u Tokiju od 24. kolovoza do 5. rujna, pa će tako hrvatske boje braniti 22 parasportašica i parasportaša.

U paraatletici nastupit će Mikela Ristoski, Ivan Katanušić, Miljenko Vučić, Zoran Talić, Deni Černi, Velimir Šandor, Marijan Presečan, Matija Sloup, Ana Gradečak I Vladimir Gašpar.

U paraplivanju Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša i najmlađa članica reprezentacije, 17-godišnja Paula Novina.

U para stolnom tenisu prekaljene Anđela Mužinić I Helena Dretar Karić te Pavao Jozić.

U parastreljaštvu po četvrti put hrvatske boje predstavlja Damir Bošnjak. U parajudu drugi put nastupa Lucija Brešković. U paratekvondou Ivan Mikulić, u paraboćanju Davor Komar, a u paratriatlonu Antonio Franko.

Hrvatski stijeg na ceremoniji otvaranja igara nosit će Puljanka Mikela Ristoski, osvajačica zlata u skoku u dalj u Rio de Janeru te bronce u Londonu.

Uoči zaključenja konačne liste predsjednik HPO-a Ratko Kovačić izjavio je:

“Od osamostaljenja hrvatski parasportaši nastupili su na sedam ljetnih paraolimpijskih igara osvojivši 20 medalja. Naši sportski junaci redovito dostižu vrhunske sportske rezultate. Upravo su oni svojim sportskim dosezima i rezultatima pokazali što znači dati sve od sebe. Na tome im svima od srca iskreno i veliko hvala! Jako sam ponosan na naše sportaše jer po prvi put nastupit ćemo u čak osam sportova od kojih u tri sporta, paratekvondou, paraboćanju i paratriatlonu, po prvi put.

To je doista hvale vrijedan rezultat i prije početka ovih pomalo čudnih igara. Naši sportaši su pokazali da za njih nema granica. Sve je to ostvareno u pandemiskim uvjetima kada mnogi nisu imali kontinuitet priprema te uz činjenicu da su u protekloj godini gotovo zamrla međunarodna natjecanja. Očekujem da ćemo u Tokiju, uz izuzetno stroge epidemiološke mjere, nastaviti uspješan niz osvajanja medalja. Za kraj mogu samo poželjeti da dosegnemo rezultat iz Rio de Janera kada smo osvojili pet medalja”.

Svečani ispračaj prvog djela reprezentacije održat će se 20. kolovoza u hotelu “Antunović“, a put Tokija iz Međunarodne zračne luke “Franjo Tuđman” paraolimpijci lete 21. kolovoza.

(Hina)

Facebook Comments