Osmero maturanata zadržanih u pulskoj Općoj bolnici nakon što su sletjeli niz padinu traktorom dobro se oporavlja, doznaje se u bolnici, a policija je utvrdila da je maloljetni vozač iz neutvrđenog razloga na nizbrdici prešao na suprotnu stranu ceste, probio ogradu i sletio niz padinu.

“Osmero maturanata koji su zadržani u bolnici dobro se oporavljaju, samo je jedna osoba operativno zbrinuta dok su druge dvije, za koje se mislilo da će također biti potreban operativni zahvat još na promatranju pa je teoretski moguće da će proći samo s konzervativnim liječenjem”, rekla je ravnateljica Irena Hrstić, dodavši da je zdravstveno stanje hospitaliziranih maturanata dobro.

Istarska policija izvijestila je u subotu da je do nesreće u kojoj je u petak oo 10,30 sati u Prtlogu ozlijeđeno 16-ero osoba došlo kada je maloljetnik, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom upravljao traktorom pulske oznake, na koji je bila pridodana prikolica.

Dolaskom do oštrog zavoja i nizbrdice, vozač je, iz zasad neutvrđenog razloga, traktorom prešao na suprotnu stranu ceste, a potom je izašao izvan kolnika i nastavio kretanje prema naprijed, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu, utvrdila je policija.

Prikolica se pritom odvojila od traktora i prevrnula, a 15 putnika ispalo je iz prikolice i zadobilo ozljede.

Osim putnika, ozljede je zadobio i maloljetnik koji je upravljao traktorom, a svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, nakon čega je 14 osoba medicinski zabrinuto u pulskoj bolnici i dvije u riječkoj bolnici.