Povjerenstvo za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije organiziralo je u utorak, 31. listopada biskupijsko bdjenje uoči svetkovine Svih svetih, a domaćin ovog molitvenog susreta bila je župa svetog Ivana Krstitelja u Zelini.

Mladi su se okupili u posebno uređenom liturgijskom prostoru koji župa koristi jer je župna crkva trenutno zatvorena radi cjelovite obnove.

Susret je započeo molitvom krunice i slavljem sakramenta pokore, a nastavio misnim slavljem koje je predslavio povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije preč. Zoran Grgić.

Na početku mise, preč. Vlado Bogdan, župnik i generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije, pozdravio je i zaželio dobrodošlicu svim mladima ali i mnogim domaćim vjernicima koji su se okupili na slavlje.

U homiliji, predslavitelj se na poseban način dotakao gesla ovogodišnjeg Holywin-a: Život tvoj nije mala stvar, preuzeto iz pjesme Život tvoj Mihajla i Lane a koje želi ohrabriti mlade za život u vjeri i nastojanje u svetosti.

Rekao je kako je život prije svega Božji dar i ako ga tako promatramo, onda sve što se u životu događa ima vrijednost i budućnost. Unatoč različitim problemima, razočarenjima, neuspjesima, bolesti pa čak i unatoč smrti, život uvijek ostaje vrijedan.

Mladima je poručio da se ne boje života koji je pred njima. Upravo primjer svetaca pomaže na ispravan način prihvatiti i živjeti život. Sveci su posve bliski našim životima jer su u svojim životima prolazili sve one radosti i ljepote, kao i muke i teškoće koje i mi živimo, ali su u svemu tome znali prepustiti svoj život Bogu od kojega sve dolazi.

Nakon svete mise, uslijedilo je euharistijsko klanjanje animirano razmišljanjima o blaženstvima. Cijeli molitveni susret sviranjem i pjesmom animirao je Zbor mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Nakon liturgijskog slavlja, mladi su se nastavili družiti uz okrjepu koju je pripremila župa domaćin.