Na današnjoj sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije pod aktualnim satom pitanje je postavio vijećnik Marijan Sabolović (HSS).

-Čuli smo da je u tijeku akcija za otvaranje stočnog sajma u Gudovcu. Dokle je ta mjera došla i kada će Sajam biti revitaliziran? – pitao je vijećnik.

sabolovic marijan

Pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić rekao je kako Upravni odjela za poljoprivredu radi na otvaranju Sajma. -Obišli smo Sajam u Bereku i razgovarali s mesarima i tvrtkama koje otkupljuju stoku. Razgovarali smo s prodavačima i poljoprivrednicima, a održali smo sastanak i na Sajmu u Gudovcu.

Čekamo stočarski odjel pri Ministarstvu poljoprivrede i Veterinarska inspekcija bi na područje Sajma trebala doći do 15. svibnja. Trebali bi pregledati Sajam kako bi zadovoljio Pravilnike o prodaji životinja. Tamo imamo dvije vage koje nisu testirane i jedna vaga je odvezena u Vrbovec na atest i trebala bi se vratiti do 15. svibnja – rekao je pročelnik i dodao kako bi Sajam trebao zaživjeti između 1. i 15. lipnja ove godine.

pavicic procelnik

-Bitan je kontinuiran dolazak otkupljivača i dolazak prodavača. U startu će poljoprivrednici od petka do utorka na e-mail Sajma u Gudovcu ili telefonom javljati svoje količine koje će prodavati. Nakon toga ćemo objaviti tablicu na stranici Sajma bez imena i prezimena. Dan sajmovanja će biti četvrtak od 7 sati pa dok se ljudi zadrže – kazao je Pavičić.