Hoće li doći do povećanja rodiljnih naknada u Vrbovcu?

21. veljače 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Hoće li doći do povećanja rodiljnih naknada u Vrbovcu?


Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Hrvoje Herček imao je nekoliko pitanja za gradonačelnika pod aktualcem sjednice vrbovečkog predstavničkog tijela.

-Ugrađen je amandman za ovu 2021. godinu da se porodiljne naknade povećaju s 2000 na 3000 kuna, a da se za treće i svako sljedeće dijete Grad izdvoji 5000 kuna. U proračunu su osigurana sredstva, a odluku donosi gradonačelnik, pa me zanima jeste li donijeli odluku po tom pitanju?

Neki dan sam bio u šetnji s prijateljicom i htio sam joj pokloniti jedan suvenir, ali sam naišao na zatvorena vrata Turističke zajednice.  Mi smo donijeli odluku o kupnji prostora za TZ koji smo platili oko 200 000 kuna, a isto toliko smo platili i uređenje. Sada taj ured stoji zaključan. Jasno mi je da je pandemija. Bila je otvorena i jedna kućica. Zanima me gdje posluje sada Turistički ured? – pitao je Herček.

Gradonačelnik Denis Kralj rekao je da je za porodiljne naknade predviđeno povećanje samo za 50 tisuća kuna, s 350 na 400 tisuća.

-Nema šanse da s tim iznosom isplatimo te predviđene iznose. Sredstva nisu dostatna i to možemo provesti tek u drugom dijelu godine kada ćemo imati dostatna sredstva. Nije mi želja minirati vaš amandman ili vašu inicijativu. Nismo mogli doći u situaciju da nam ova stavka brzo presuši, pa netko dobije 2000, a netko nula jer nema sredstava – rekao je Kralj i odgovorio na pitanje o Turističkoj zajednici.

kralj

-Jednostavno zbog korone smo odlučili da nema potreba da tamo netko sjedi, a ljudi ne dolaze. Vjerujem da će uskoro doći do otvaranja pa će i ured biti u funkciji – kazao je gradonačelnik.

Herček nije bio zadovoljan odgovorima.

-Možda imam krivu informaciju, ali potrošeno je u prošloj godini oko 175 tisuća kuna. Ako ste znali da sredstva neće niti dostatna zašto ste prihvaćali amandman. Radi se o pronatalitetnoj politici i molim vas da napravite rebalans i još jedno Vijeće će biti ako treba.

Mene konkretno zanima gdje stoluje gospođa iz Turističkog? Služi li ured ili ga više nema – rekao je.

-Vi ste tražili to povećanje i ono vam je odobreno. Niste me zvali i išli provjeriti informaciju.

Jasna Benedik radi u svom uredu u prostoru Turističke zajednice na Trgu Petra Zrinskog – zaključio je Kralj.

Facebook Comments