Večerašnja sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca večeras je uobičajeno započela aktualnim satom.

Vijećnik Franjo Simić (HSU) imao je dva pitanja za gradonačelnika. -Hoće li biti isplaćene uskrsnice umirovljenicima i kakva je situacija s Ulicom Stjepana Radića? – upitao je vijećnik.

simic

Vrbovečko gradonačelnik Denis Kralj kazao je kako bi na to pitanje trebao odgovoriti vijećnik. -Isplata je odgovornost Gradskog vijeća, a odluku niste donijeli. Zašto vi to mene pitate. Vi ste većina. Brinite se o prijedlozima da bi se to moglo realizirati. Odgovorno je Gradsko vijeće, a ja većinu nemam. Kak da isplatim uskrsnice? – kazao je Kralj i dao drugi odgovor.

kralj

-Nogostup u Ulici Stjepana Radića – utvrđeno je stanje u knjigama koliko toga je izvedeno. Finalizirani su troškovnici za novu nabavu. Taj proces je trajao da bi mogli ići s radovima – kazao je gradonačelnik.

Vijećnik Simić nije bio zadovoljan prvim odgovorom.

-Zgrožen sam ovim što sam čuo na pitanje o isplati uskrsnica. Pred cijelom vrbovečkom javnošću priznajem da sam ja kriv što neće biti isplate uskrsnica. Vi ste prihvatili naš amandman da se u proračun stavi stavka za uskrsnice. Dalje od toga ne znam. Kriv sam kao vijećnik jer nisam nešto mimo toga izglasao. Zgrožen sam time što sam čuo – rekao je vijećnik.

Vijećnik Damir Tomljenović (HDZ)  rekao je da je gradonačelnikov odgovor besmislica, dok je vijećnik Damir Fašaić (HDZ) istaknuo kako vijećnik Simić ne može biti kriv što neće biti isplaćene uskrsnice.

tomljenovic