HNS-ovi gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije donirat će 400.000 kuna varaždinskoj bolnici za nabavu zdravstvene opreme.

Županijsko vodstvo pozivaju pak da “ne širi paniku”.

Riječ je o gradovima Ivancu i Lepoglavi te općinama Breznički Hum, Cestica, Sračinec, Maruševec, Trnovec Bartolovečki, Sveti Đurđ, Klenovnik i Beretinec koji su se ujedinili i donirali novčana sredstva kako bi pomogli u nabavi opreme nužne za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa, izvijestili su u utorak iz Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije.

“Kako bismo pomogli varaždinskoj bolnici i svim djelatnicima koji ulažu nadljudske napore da bolesnicima pruže adekvatnu zdravstvenu skrb, odlučili smo prikupiti sredstva i donirati ih za nabavu neophodne opreme”, poručili su iz županijskog HNS-a.

Istaknuli su da je sada vrijeme koje poziva na solidarnost i zajedništvo te su apelirali na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili najugroženije, ali i omogućili održivost zdravstvenog sustava „koji puca po šavovima”.

HNS-ovi gradonačelnici i načelnici slažu se kako nije potrebno provoditi strože mjere poput policijskog sata, već apeliraju na vodstvo Varaždinske županije da se “više brine za svoje ustanove i upravljanje njima, a manje širi paniku među svojim žiteljima”.

Kažu i da je nepotrebno vršiti dodatni pritisak na gospodarstvenike koji su već dosta opterećeni koronakrizom.

Potrebno je više apelirati na žitelje da se pridržavaju donesenih mjera, a manje širiti psihozu i pritisak”, ističu iz HNS-a Varaždinske županije. (Hina)