HGSS spašavao 27-godišnjaka; poskliznuo se i pao sa slapa na Plitvicama

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika HGSS spašavao 27-godišnjaka; poskliznuo se i pao sa slapa na Plitvicama

Foto: HGSS


Hrvatska gorska služba spašavanja u nedjelju je intervenirala u NP Plitvička Jezera. Naime, u 18 sati zaprimljen je poziv od dežurnog tima Hitne medicinske pomoći (HMP) u NP Plitvička Jezera.

Radilo se o nezgodi u kojoj se 27-godišnjak poskliznuo sa slapa nedaleko špilje Golubnjača te nezgodno pao u jezero.

Tim HMP uz pomoć čuvara prirode uspio je izvući mladića iz jezera te imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu bili u mogućnosti izvršiti transport do vozila HMP-a. Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima.

Spašavatelji su unesrećenog transportirali nosilima UT 2000, a kako je staza bila vrlo uska koristili su se haski zapregom kako bi lakše izvukli unesrećenog. U 19.30 sati spašavatelj su došli do unesrećenog a već u 20.00 sati unesrećeni je bio u kolima HMP.

Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija je uspješno završena.

– Da stvar bude zanimljivija, područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta – poručili su iz HGSS-a.

Facebook Comments