HGSS-ovci spasili ženu na Biokovu: Pogledajte u čemu se uputila na planinu

13. srpnja 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti HGSS-ovci spasili ženu na Biokovu: Pogledajte u čemu se uputila na planinu

HGSS


HGSS-ovci iz Makarske i okolice u nedjelju su na Biokovu spašavali ženu koja se na planinu zaputila u neadekvatnoj odjeći i obući i bez hrane i vode, prenose vijesti.hr.

“U koordinaciji s Centrom 112 spašavatelji dolaze do točne lokacije nesreće. Prvi do unesrećene pristižu u 15:22 sati. Nakon što su zbrinuli unesrećenu koja je bila dehidrirana, dezorijentirana i iznemogla, uz njihovu pomoć krenulo se u spuštanje. U 15:58 sati unesrećena je dovedena do vozila HGSS-a, te kako nije bilo potrebe za hitnom medicinskom pomoći, spašavatelji su istu otpratili do njenog smještaja”, izvijestili su iz HGSS-a i dodali da je u akciji sudjelovalo 12 spašavatelja.

Potom su uputili još jedan apel građanima da se za planinarenje dobro pripreme.

“Do nesreće je došlo zbog loše informiranosti o planinarskoj stazi, neadekvatne odjeće i obuće i zbog nedostatka vode i hrane. Stoga još jedan put pozivamo sve građane da budu odgovorni i ne podcjenjuju majku prirodu, a pogotovo ne planinu”, zaključuju iz HGSS-a.

biokovo1

HGSS

Facebook Comments