U nedjelju oko podneva, muškarac se nije vratio na dogovoreni ručak na Peklenici, u Međimurskoj županiji. Nakon bezuspješne potrage rodbine i prijatelja, u pomoć su oko 15 sati pozvani policija, vatrogasci te HGSS.

U potragu je odmah uključeno desetero članova stanice Čakovec s dva potražna tima (potražni pas i vodič) i dvije bespilotne letjelice te član Stanice Zagreb. Tijekom potrage dodatno su uključena dva potražna tima iz HGSS Stanica Samobor.

Kako potraga nije dala rezultata do sat iza ponoći, nastavljena je u ponedjeljak. Drugog dana potrage za nestalom osobom na području Peklenice, na terenu je tragalo devetero članova DVD Peklenica, 21 djelatnik Policijska uprava Međimurska te 16 članova HGSSa. Sedam potražnih pasa s pet vodiča pretraživalo je teren, a u ispomoć domaćim kolegama, stigle su stanice HGSS Stanica Karlovac, HGSS Stanica Ogulin i HGSS stanica Novska.

hgss policija međimurje

U potrazi je ponovno korištena i bespilotna letjelica. Kako cjelodnevna potraga nije dala rezultata, nastavlja se i danas.