Normalizacija isporuke toplinske energije u zapadnom dijelu Zagreba očekuje se u poslijepodnevnim satima, a ne prijepodne kako je bilo najavljeno jer su se, zbog nepredviđenih okolnosti, oduljili radovi na sanaciji puknuća magistralnog vrelovoda, izvijestili su u četvrtak iz HEP-Toplinarstva.

U srijedu u 20 sati HEP-Toplinarstvu obustavilo je isporuku toplinske energije za krajnje kupce u naseljima Voltino, Rudeš, Špansko, Malešnica i Gajnice, zbog puknuća magistralnog vrelovoda na raskrižju Klanječke i Golikove ulice.

“Ponovna uspostava isporuke toplinske energije planirana je za četvrtak, 15. prosinca, do 10 sati, međutim, zbog nepredviđenih okolnosti, unatoč velikom trudu radnika koji su cijelu noć proveli na terenu, radovi na sanaciji puknuća su se oduljili. Radnici HEP-Toplianrstva poduzimaju sve da se sanacija puknuća što prije završi, a potpuna normalizacija isporuke toplinske energije očekuje se danas u poslijepodnevnim satima”, stoji u priopćenju.

Iz HEP- Toplinarstva napominju i da je, zbog znatno reducirane isporuke toplinske energije, moguća i privremena slabija kvaliteta grijanja i potrošne tople vode u naselju Prečko te krajnje kupce mole za razumijevanje i strpljenje do ponovne uspostave isporuke toplinske energije.

Hina/fah