HDZ je u četvrtak najoštrije osudio ponašanje svog člana, vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića koji je pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću, predsjednik stranke Plenković razgovarao je s njim i zatražio da podnese ostavku, što će Dekanić danas i učiniti, priopćeno je.

“Slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu”, stoji u priopćenju HDZ-a.

Dodaju kako je, s obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao s Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti.

Vukovarsko-srijemska policija u četvrtak je potvrdila da je župan Damir Dekanić, kojemu nisu naveli ime već samo funkciju, pod utjecajem alkohola od 0,84 promila, izazvao prometnu nesreću u kojoj je pet osoba lakše ozlijeđeno, među njima i dvoje djece. Privremeno mu je oduzeta vozačka i automobil.

Dekanić je i prije dvije godine sudjelovao u prometnoj nesreći poslije čega je završio i mjesec dana u istražnom zatvoru. Tada je također vozio pod utjecajem alkohola, a prilikom te nesreće je upravljao službenim vozilom Vukovarsko – srijemske županije.

Osim zbog izazivanja prometne nesreće, Dekanić je tada optužen i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno utjecao na svjedoke i policiju da se skriju detalji nesreće. Sudski postupak još nije počeo.