HDZ osigurao većinu u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije

7. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno HDZ osigurao većinu u Skupštini Bjelovarsko-bilogorske županije

Photo:Damir Spehar/PIXSELL


HDZ Bjelovarsko-bilogorske županije u ponedjeljak je objavio da će imati većinu u Županijskoj skupštini, i to u suradnji s HSLS-om i Demokratskim HSS-om.

Riječ je o strankama s kojima je HDZ surađivao na proteklim lokalnim izborima i za sada se ne razmišlja o dodatnoj potpori, izjavio je župan Marko Marušić (HDZ) na konferenciji za novinare.

“Kao većina, bit ćemo otvoreni za kvalitetne prijedloge iz oporbenih redova, ali za sada ne razmišljamo o pojačanjima”, kazao je Marušić.

Dodao je i kako će se već u utorak sastati s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem kako bi se pronašlo rješenje za dovršetak izgradnje nove bjelovarske bolnice koja je, ustvrdio je Marušić, prezadužena.

Dodao je i da je tijekom vikenda obavio razgovore s pročelnicima te da mu je dio njih stavio mandate na raspolaganje.

“Namjeravam ustrajati na tomu da oni koji su došli s politikom, s politikom i odu”, poručio je Marušić.

Na proteklim izborima za Županijsku skupštinu najviše mandata osvojila je NL Damira Bajsa, njih 13. Slijedi HDZ s 11 mandata, potom HSLS sa šest mandata, SDP s tri mandata te DHSS s dva mandata.

Važno je i da će se broj članova Županijske skupštine sa sadašnjih 37 povećati na 39 nakon dodatnih izbora za predstavnike srpske nacionalne manjine. (Hina)

Facebook Comments