Najavama usprkos, podravsko-prigorski HDZ još nije odlučio koga će podržati za kandidata za župana na predstojećim lokalnim izborima, piše drava-info.hr.

Glavni tajnik stranke Gordan Jandroković tek je rekao da je u redovnom obilasku županijskih organizacija:

— Sada ću razgovarati sa svojim kolegama i čut ću njihova razmišljanja. Tražit ćemo ona rješenja koja su optimalna, najkvalitetnija i najbolja za HDZ. Ako danas dođemo do takvih rješenja, onda ćemo već možda danas izaći s imenom kandidata za našeg župana. Ako kolege smatraju da je potrebno još malo vremena da bismo proveli kompletnu i kvalitetnu analizu, onda ćemo tu informaciju podijeliti s vama vrlo skoro.

No ipak, zašto HDZ još uvijek nema stav o tome tko će biti ili koga će poduprijeti za kandidata za župana?

— Mi smo do sada definirali 17 kandidata za župane. Ostalo je još nekoliko županija, nekoliko velikih gradova u kojima tražimo najbolja moguća rješenja. Tako i u Koprivničko-križevačkoj županiji smatramo da ima još vremena i da ćemo, analizirajući što je najbolje za HDZ, donijeti odluke. Još nije kasno, do izbora je ostalo manje od stotinu dana. To je sasvim solidan rok da odredimo kandidata i da izađemo na najbolji mogući način. Bolje je malo sačekati i imati najbolje rješenje nego žuriti i možda pogriješiti — kazao je Jandroković.

Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota rekao je da zanimanje javnosti za ovu temu ne čudi no, kaže, vremena ima još dosta:

— Mi smo velika stranka s puno članova, po svemu smo najjači u županiji, a tako će biti i na lokalnim izborima, uvjeravam vas u to. Bez obzira na to radi li se o izborima za župana ili načelnike i gradonačelnike. Donijet ćemo stavove koji će nam jamčiti da na lokalnim izborima polučimo najbolje rezultate. No, sigurno je da u podravsko-prigorskom HDZ-u nema nikakvih raskola koje mnogi priželjkuju.

drava-info.hr/prigorski.hr

foto: Marko Posavec/drava-info.hr