Vladini predstavnici u utorak su u Saboru od 32 ‘zdravstvena’ amandmana prihvatili njih dva, HDZ-ovog Ivana Radića koji je tražio povećanje proračunskih sredstava za borbu protiv komaraca u Osijeku te Romane Nikolić (Socijaldemokrati) da se više izdvoji za palijativnu skrb.

“Nadam se da sam ovim amandmanom uspjela pridonijeti kvaliteti zbrinjavanja palijativnih bolesnika”, istaknula je Nikolić zadovoljna što je prihvaćen njezin amandman u izmijenjenom obliku. Ona je za palijativnu skrb tražila 3 milijuna eura, a Vlada je odobrila 1,1 milijun eura.

Nikolić je pojasnila kako će se ta sredstva rasporediti uvažavajući regionalnu raznolikost u potrebi te da se pri tome konzultira sa stručnjacima koji najbolje znaju raspodijeliti taj novac.

Vlada je prihvatila amandman gradonačelnika Osijeka Ivana Radića da se 600 tisuća eura izdvoji iz proračuna za borbu protiv komaraca na području grada.

Ostali oporbeni amandmani koji se odnose na zdravstvo su odbijeni, a među njima i oni SDP-ove Sanje Radolović koja je, među inim, tražila i 700.000 eura za nabavu uređaja za intraoperativno jednokratno zračenje u KBC Rijeka.

Ban Vlahek (SDP) prihvaćen amandman za sufinanciranje ulaganja u kontinentalnu turističku infrastrukturu

Vladini predstavnici u utorak su u Saboru od 24 amandmana za turizam i sport prihvatili tek amandman Boške Ban Vlahek (SDP) da se 130 tisuća eura osigura za sufinanciranje ulaganja u kontinentalnu turističku infrastrukturu.

Ostali oporbeni amandmani koji se odnose na turizam i sport su odbijeni, a među njima i onaj Marina Miletića (Most) da se više sredstava izdvoji za uređenje Planinarskog doma Snježnik, modernizaciju sportskih igrališta, za obnovu “Vojnog” igrališta u istočnom dijelu Rijeke. Također, odbijen je amandman kluba zastupnika Mosta koji su tražili više sredstava za atletsku stazu u Lapadu.

Grmoja: Sprema se 3P koalicija Plenković-Pupovac-Penava

Izrazivši nezadovoljstvo odbijanjem Mostovih amandmana Nikola Grmoja smatra da Vlada prihvaća samo one amandmane stranaka za koje ciljaju da im budu budući koalicijski partneri. Sasvim jhe, kaže, jasno da se sprema 3P koalicija (Plenković-Pupovac-Penava) uz podršku poduzetnika Pavla Vujnovca. “On je mecena te 3P koalicije”, poručio je.

Vladini predstavnici odbili su oporbene amandmanevezane uz područje rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, pravosuđe i upravu, one u kojima su tražili povećanje rashoda za Pravobranitelja za djecu te više sredstava za Pravobranitelj/icu za ravnopravnost spolova.